داروی مداوای سرطان ریه در کش و قوس تایید FDA
شرکت داروسازی نوارتیس روز سه شنبه ۱۱ فوریه ۲۰۲۰ در وبسایت خود اعلام کرد پس از کسب موافقت وزارت بهداشت آمریکا، یک داروی جدید خود را در چرخه بررسی سریع FDA قرار داده است.
این دارو در بخش اخبار تازه های نوارتیس، «کپماتینیب» Capmatinib معرفی شده است که در راستای درمان نوعی سرطان ریه بدخیم در آزمایشات بالینی بر روی داوطلبین آزموده شده است.
داروی «کپماتینیب» Capmatinib نوعی مهارکننده سرطان است که برای مداوای سرطان ریه پیشرفته یا متاستاز شده مورد استفاده قرار می گیرد. در حال حاضر هیچ گزینه درمانی برای مداوای این نوع از سرطان ریه وجود ندارد.
شرکت نوارتیس در بیانیه ای اظهار داشت: «این دارو در صورت تایید اولین مداوا برای از بین بردن سرطان ریه پیشرفته و جهشیافته، که امکان شناسایی زودهنگام آن ضعیف است، خواهد بود.»
نوارتیس در گذشته چند مورد از داروهای ضد سرطان را با هزینه های قابل تحمل برای ثروتمندان، پس از تایید FDA به بیماران برگزیده عرضه داشته است.
پایبندی داروسازی ها به قوانین نانوشته
باید توجه داشت باور مراکز عمده درمانی این است که تعادل بین میزان تولد و مرگ در جمعیت جهان با بیماری هایی همچون دیابت، انواع سرطان، بیماری های قلب و عروق و برخی اختلالات دیگر حفظ می شود و به نظر می رسد تمام مراکز اصلی تولید و عرضه دارو به این قوانین نانوشته پایبند بوده و آن را به عنوان خطوطی قرمز رعایت می کنند و تنها کسانی می توانند از این خطوط قرمز عبور کنند که جزو طبقات مادون و جمعیت معمولی نباشند.
سازمان بهداشت جهانی: سرطان نباید پایان زندگی باشد
به گزارش «سازمان بهداشت جهانی» سرطان در جهان رو به افزایش است، اما تدابیر پیشگیرانه می تواند جان میلیون ها مبتلای رنج کشیده را طی دهه آینده نجات دهد.
«سازمان بهداشت جهانی»، در این گزارش که همزمان با «روز جهانی سرطان» در چهارم فوریه منتشر شده است، می گوید از هر شش نفر یک نفر در طول زندگی اش دچار سرطان می شود که نتیجه اش مرگ دست کم ۱۰ میلیون نفر در سال است.
«سازمان بهداشت جهانی» هشدار می دهد که اگر این روند ادامه یابد تا سال ۲۰۴۰ موارد جدید سرطان تا ۶۰ درصد افزایش می یابد. این آمار در کشورهای با درآمد سرانه پایین و متوسط بیش از ۸۰ درصد خواهد بود.
آندره ایلباوی، متخصص کنترل سرطان در «سازمان بهداشت جهانی»، معتقد است: «دولت ها با سرمایه گذاری در سرطان می توانند جان ۷ میلیون نفر را تا سال ۲۰۳۰ نجات دهند. هزینه این سرمایه گذاری ۲ دلار و ۷۰ سنت برای هر نفر در کشورهای کم درآمد و ۸ دلار و ۱۵ سنت برای هر نفر در کشورهای طبقه متوسط مرفه است.»
به باور الیزابت ویدرپس، مدیر «سازمان بین المللی پژوهش سرطان»، پیشرفت های بسیار بزرگی در پیشگیری و درمان سرطان به دست آمده است: «سیاست های پیشگیری مانند قرار نگرفتن در معرض مواد سرطان زا، کنترل سیگار، تزریق واکسن در برابر عفونت های ناشی از سرطان و معاینه برای تشخیص سرطان در مراحل اولیه راه های بالقوه موثری در کاستن از نه تنها موارد ابتلا و نرخ مرگ و میر بلکه نابرابری های اجتماعی-اقتصادی موثر در بروز سرطان است.»
در گزارش «سازمان بهداشت جهانی» اشاره شده که سرطان های مرتبط با سیگار ۲۵ درصد موارد سرطان محسوب می شود. ترک این عادت مهلک می تواند مانع اتلاف میلیاردها دلار و نجات جان میلیون ها نفر شود.