مسیر سلامت

پدیده شگفت بارش برف های آلوده به پلاستیک

مطالعات نشان داده است که حتی در محیط بکر قطب شمال هم برفی که از آسمان می بارد حاوی ذرات ریز پلاستیکی است.

دانشمندان عنوان می کنند مشاهده این مقدار ذرات پلاستیکی آنها را شوکه کرده است:

در هر لیتر از برف تبخیر شده بیش از ده هزار ذره پلاستیکی وجود دارد. این بدان معنی است که تنفس در این محیط می تواند ذرات میکروپلاستیکی را وارد ریه کند. هرچند پیامدهای آن برای سلامتی روشن نیست.

این منطقه یکی از آخرین محیط های بکر جهان تلقی می شود.

تیم محققان آلمانی-سوئیسی که نتایج مطالعه خود را در “ژورنال پیشرفت های علمی” منتشر کردند، شاهد ذرات و الیاف لاستیکی در برف بودند.

محققان همچنین نمونه های برف آلوده را از جزایر اسوالبارد جمع آوری کردند.

بررسی این نمونه ها در آزمایشگاه موسسه آلفرد وگنر در برمرهیون نشان داد که میزان آلودگی آنها به ذرات پلاستیکی خیلی بالاتر از حد انتظار است.

بسیاری از آنها آنقدر ریز بودند که نمی توان با قاطعیت گفت از کجا آمده اند. قطعات ریز پلاستیکی با تراکم بالا در آب های قطب شمال دیده می شود.

به نظر می رسید اکثریت آنها متشکل از مواد طبیعی مثل سلولز گیاهی و ذرات خز حیوانی باشد. اما همچنین حاوی ذراتی پلاستیکی، قطعات لاستیک، ورنی، رنگ و الیاف مصنوعی بودند.

دکتر ملانی برگمن سرپرست این مطالعه اظهار داشت: “ما انتظار کشف آلودگی را داشتیم اما برخوردن به این همه میکروپلاستیک واقعا تکان دهنده بود.”

او افزود: “کاملا معلوم است که اکثریت این میکروپلاستیک های موجود در برف از هوا می آید.”

میکروپلاستیک به ذراتی گفته می شود که اندازه آنها کوچکتر از ۵ میلیمتر باشد.

خانم برگمن در مورد آثار بالقوه آن برای سلامتی گفت: “ما نمی دانیم که آیا پلاستیک برای سلامت انسان مضر است یا نه. اما باید در برخورد با محیط زیست خیلی بیشتر ملاحظه داشته باشیم.”

دانشمندان همچنین نمونه های برف در آلمان و سوئیس را تحلیل کردند که نشان داد میزان تراکم این ذرات در بعضی نقاط آلمان بیشتر از قطب است.

محققان تصور می کنند میکروپلاستیک ها در اثر وزش باد در هوا معلق می شوند و سپس از طریق سازوکارهایی که به درستی شناخته شده نیست در اتمسفر به راه های دور منتقل می شوند.

در نهایت این ذرات در اثر ریزش باران یا بارش برف به زمین بازمیگردند.

برپایی مراسم عزاداری برای از بین رفتن یخچال طبیعی

در ایسلند، برای از بین رفتن یک یخچال طبیعی ۷۰۰ ساله مراسم عزاداری برگزار شد و در این مکان لوحی برای یادبود نصب شد.

این اولین یخچالی است که به دلیل تغییرات اقلیمی در این جزیره آب می شود اما دانشمندان هشدار داده‌اند که فقدان این یخچال آخرین آسیب به طبیعت نخواهد بود مگر اینکه اقدامات موثری برای توقف یا کاهش عوامل بشرساز و ضد محیط زیست انجام گیرد.

آلودگی هوا زمانی اتفاق می‌افتد که حجم زیادی از ذرات یا مواد مضر از قبیل گازها، ذرات و مولکول‌های بیولوژیکی وارد اتمسفر کره زمین شود. جو یا اتمسفر سامانه گازی طبیعی پویا و پیچیده‌ای است که زندگانی در سیاره زمین به آن وابسته‌است. کاهش ضخامت لایه ازون در استراتوسفر به خاطر آلودگی هوا، دیرزمانی است که خطری برای تندرستی مردمان و نیز زیست‌بوم‌های زمین شناخته می‌شود.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا