اخبار داروخانهاکسیر سلامتمسیر سلامت

فشار خون چیست؟

هنگامی که قلب خون را از طریق شریان ها پمپ می کند، خون به دیواره سرخرگ ها فشار می آورد.  این به عنوان فشار خون شناخته می شود.

فشار خون فشار خونی است که به دیواره رگ های شما فشار می آورد. شریان ها خون را از قلب شما به سایر قسمت های بدن می برند.

فشار خون به طور معمول در طول روز افزایش و کاهش می یابد.

اعداد فشار خون به چه معناست؟

فشار خون با دو عدد اندازه گیری می شود:

عدد اول که فشار خون سیستولیک نامیده می شود، فشارموجود درشریان های شما را هنگام ضربان قلب اندازه گیری می کند.

عدد دوم که فشار خون دیاستولیک نامیده می شود، فشار موجود در شریان های شما را زمانی که قلب شما بین ضربان ها استراحت می کند، اندازه گیری می کند.

اگر اندازه گیری 120 سیستولیک و 80 دیاستولیک باشد، می گویید “120 روی 80” یا بنویسید “120/80 میلی متر جیوه”.

 

اعداد طبیعی فشار خون چیست؟

سطح طبیعی فشار خون کمتر از 120/80 میلی متر جیوه است.

صرف نظر از سن شما، می توانید هر روز اقداماتی را انجام دهید تا فشار خون خود را در محدوده سالم نگه دارید .

فشار خون بالا (فشار خون بالا) چیست؟

فشار خون بالا که فشار خون نیز نامیده می شود، فشار خونی است که بالاتر از حد طبیعی است. فشار خون شما در طول روز بر اساس فعالیت های شما تغییر می کند. اندازه گیری فشار خون به طور مداوم بالاتر از حد طبیعی ممکن است منجر به تشخیص فشار خون بالا (یا فشار خون بالا) شود.

هرچه سطح فشار خون شما بالاتر باشد، خطر ابتلا به سایر مشکلات سلامتی مانند بیماری قلبی، حمله قلبی و سکته مغزی نیز بیشتر می شود .

تیم مراقبت های بهداشتی شما می تواند با بررسی سطح فشار خون سیستولیک و دیاستولیک شما و مقایسه آنها با سطوح موجود در دستورالعمل های خاص، فشار خون بالا را تشخیص داده و تصمیمات درمانی را اتخاذ کند.

دستورالعمل های مورد استفاده برای تشخیص فشار خون بالا ممکن است از یک متخصص مراقبت های بهداشتی به متخصص مراقبت های بهداشتی متفاوت باشد:

برخی از متخصصان مراقبت های بهداشتی اگر فشار خون بیماران به طور مداوم 90/140 میلی متر جیوه یا بالاتر باشد، فشار خون بالا را تشخیص می دهند.

سایر متخصصان مراقبت های بهداشتی اگر فشار خون بیماران به طور مداوم 80/130 میلی متر جیوه یا بالاتر باشد، فشار خون بالا را تشخیص می دهند.

علائم و نشانه های فشار خون بالا چیست؟

فشار خون بالا معمولاً هیچ علامت یا علامت هشدار دهنده ای ندارد و بسیاری از مردم نمی دانند که آن را دارند. اندازه گیری فشار خون  تنها راه برای تشخیص فشار خون بالا است.

چه چیزی منجر به فشار خون بالا می شود؟

فشار خون بالا معمولاً با گذشت زمان ایجاد می شود. این می تواند به دلیل انتخاب شیوه زندگی ناسالم، مانند عدم فعالیت بدنی کافی و منظم اتفاق بیفتد. برخی شرایط سلامتی مانند دیابت و چاقی نیز می توانند خطر ابتلا به فشار خون بالا را افزایش دهند. فشار خون بالا در دوران بارداری نیز ممکن است رخ دهد.

عوارض فشار خون بالا: سکته مغزی، حمله قلبی، آسیب کلیه.

شما می توانید فشار خون خود را برای کاهش خطر ابتلا به مشکلات جدی سلامتی که ممکن است بر قلب، مغز، کلیه ها و چشمان شما تأثیر بگذارد، مدیریت کنید.

فشار خون بالا چه مشکلاتی ایجاد می کند؟

فشار خون بالا به طرق مختلف می تواند به سلامتی شما آسیب برساند. می تواند به اندام های مهمی مانند قلب، مغز، کلیه ها و چشم ها آسیب جدی وارد کند.

خبر خوب این است که در بیشتر موارد، می‌توانید فشار خون خود را مدیریت کنید تا خطر ابتلا به مشکلات جدی سلامتی را کاهش دهید.

سکته قلبی و بیماری قلبی

فشار خون بالا می‌تواند به شریان‌های شما آسیب بزند، زیرا باعث کاهش کشش آن‌ها می‌شود، که جریان خون و اکسیژن را به قلب کاهش می‌دهد و منجر به بیماری‌های قلبی می‌شود . علاوه بر این، کاهش جریان خون به قلب می تواند باعث شود:

درد قفسه سینه که آنژین نیز نامیده می شود.

حمله قلبی، زمانی اتفاق می‌افتد که جریان خون به قلب شما مسدود می‌شود و عضله قلب بدون اکسیژن کافی شروع به مردن می‌کند. هرچه جریان خون بیشتر مسدود شود، آسیب به قلب بیشتر می شود.

نارسایی قلبی، وضعیتی که به این معنی است که قلب شما نمی تواند خون و اکسیژن کافی را به سایر اندام های شما پمپ کند.

سکته مغزی و مشکلات مغزی

فشار خون بالا می تواند باعث ترکیدن یا مسدود شدن شریان هایی شود که خون و اکسیژن را به مغز می رسانند و باعث سکته می شود. سلول های مغز در طول سکته مغزی می میرند زیرا اکسیژن کافی دریافت نمی کنند. سکته مغزی می تواند باعث ناتوانی های جدی در گفتار، حرکت و سایر فعالیت های اساسی شود. سکته مغزی نیز می تواند شما را بکشد.

ابتلا به فشار خون بالا، به ویژه در میانسالی، با عملکرد شناختی ضعیف تر و زوال عقل در آینده مرتبط است. در مورد ارتباط بین فشار خون بالا و زوال عقل از مؤسسه ملی سلامت، ذهن شما خطرات را بیاموزید . پویش.

بیماری کلیوی

 بزرگسالان مبتلا به دیابت، فشار خون بالا یا هر دو در مقایسه با افراد بدون این شرایط در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به بیماری مزمن کلیوی هستند.

با شرایط مرتبط با فشار خون بالا آشنا شوید

کلسترول

بیماری قلبی

فشار خون بالا در دوران بارداری

فشار خون بالا در کودکان و نوجوانان

فشار خون ریوی

سکته

چگونه بفهمم فشار خون دارم؟

فقط یک راه برای تشخیص فشار خون بالا وجود دارد: از پزشک یا سایر متخصصان سلامت بخواهید که فشار خون را اندازه گیری کنند. اندازه گیری فشار خون شما  سریع و بدون درد است.

با تیم مراقبت های بهداشتی خود در مورد اندازه گیری منظم فشار خون خود در خانه صحبت کنید که به آن پایش فشار خون خود اندازه گیری شده (SMBP) نیز گفته می شود.

فشار خون بالا «قاتل خاموش» نامیده می شود زیرا معمولاً هیچ علامت یا علامت هشدار دهنده ای ندارد و بسیاری از مردم نمی دانند که به آن مبتلا هستند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا