اخبار پزشکی جهاناکسیر سلامتنوآوری های پزشکی

بدرود خروپف

ابداع قرصی که به ۷۴ درصد مشکلات خرو پف پایان می دهد

پژوهشگران قرصی تولید کرده اند که می‌تواند صدای چند هزار ساله خر و پف را در استراحتگاه انسان خاموش کند.

به گزارش Daily Star ، این قرص امید تازه ای ایجاد کرده تا بانگ رعد و برق از گلوی برخی از همسران به صدای عادی تنفس هنگام خواب تبدیل شود.

دانشمندان قرص  مورد نظر را با کد AD109 نامگذاری کرده اند و مدعی هستند این داروی تحت آزمایش علائم آپنه انسدادی خواب (OSA) را تا ۷۴ درصد کاهش می دهد.

هم مردان و هم زنان هر دو مستعد ابتلا به آپنه انسدادی خواب هستند اما این عارضه در میان مردان بالای ۴۰ سال شایع تر است. چاقی نیز می تواند خطر ابتلا به آپنه انسدادی خواب را افزایش دهد.

در این بیماری، عضلات موجود در مسیر هوایی که باید به طور طبیعی هنگام خوابیدن شل شوند، کلا فرو می ریزند.

خروپف لرزش مجرای تنفسی و به تبع آن ایجاد صدا به خاطر بسته شدن شدن مسیر هوا در زمان تنفس به هنگام خواب است. در بعضی از موارد خروپف صدای کمی دارد ولی اکثراً ناخوشایند و بلند است. خروپف ممکن از علائم وقفه تنفسی در خواب باشد.

این قرص جدید که در حال حاضر با نام  AD109 شناخته می شود حاوی دو دارویی است که در بازار موجود است.

یکی از این داروها، آتوموکستین Atomoxetine نام دارد که ۲ دهه از عرضه آن میگذرد و به طور گسترده برای درمان اختلال بیش فعالی ناشی از کمبود توجه (ADHD) در کودکان استفاده می شود.

این دارو موجب افزایش سطح یک ماده شیمیایی در مغز به نام «نورآدرنالین» می شود که به بهبود تمرکز کمک می کند.

محققان آمریکایی که این قرص جدید را ابداع کرده اند، معتقدند که نورآدرنالین همچنین موجب تحریک آزادسازی سلول هایی به نام «نورون های حرکتی» می شود که عضلات مسیر هوایی را در وضعیت خوبی نگاه داشته و خطر فروریزش عضلات را در هنگام خواب کاهش می دهند.

داروی دیگر که اکسی بوتینین Oxybutynin نام دارد و به طور معمول برای بیماران مبتلا به بی اختیاری ادرار تجویز می شود؛ این دارو با کاهش اسپاسم عضلات کنترل کننده مثانه، نشت ادرار را متوقف می کند.

در حال حاضر هیچ یک از این دو دارو برای درمان آپنه انسدادی خواب (OSA) استفاده نمی شود اما در یک مطالعه که سال ۲۰۱۸ توسط محققان بیمارستان «زنان و بریگام» در بوستون آمریکا انجام شد، این دو دارو هم زمان به ۲۰ فردی که شب ها خر و پف می کردند، داده شد و تنها پس از یک شب تاثیر قدرتمندی را نشان داد.

اکنون یک شرکت آمریکایی به نام Apnimed این دو دارو را در یک کپسول ترکیب کرده و در حال انجام یک آزمایش بالینی است.

با این حال این درمان ممکن است بدون خطر نیز نباشد. اکسی بوتینین می تواند باعث خشکی چشم، گرفتگی معده و خواب آلودگی شود و آتوموکستین نیز با افسردگی و افکار خودکشی در برخی از کودکان ارتباط داشته است.

دکتر نیل استنلی Neil Stanley یک متخصص مستقل خواب و عضو انجمن خواب انگلیس، می گوید: یافته های اولیه این مطالعه جالب توجه و کاهش علائم بسیار امیدوارکننده است اما برای پی بردن به پایداری تاثیرات این قرص لازم است تحقیقات بیشتری انجام شود.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا