تفسیر سلامت

آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل: مرگ می خواهید یا زندگی؟؟؟

گوترش: دگرگونی اقلیمی موضوع مرگ و زندگی است آیا سیاستمداران توجهی به گزارشات مبتنی بر تحقیق  سازمان ملل درباره تحولات اقلیمی در شهر کاتوویتس لهستان دارند یا کشورهای شرکت کننده به اهداف پیش بینی شده در توافق اقلیمی پاریس پایبند می‌مانند؟

آمریکا و برخی دیگر از کشورها آیا همچنان مانع از اجرای توافق خواهند شد؟

دونالد ترامپ که پیش تر منکر تاثیر آلودگی صنعتی بر تغییرات اقلیمی بود، اخیرا موضع خود را عوض کرده و می گوید قبول دارد که فعالیت های صنعتی بر تغییرات اقلیمی بی تاثیر نیست اما نمی پذیرد میلیاردها دلار پول و سرمایه در این راه نابود شود.

سخنرانی افتتاحیه کنفرانس جهانی مقابله با تغییرات اقلیمی بر عهده آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد بود. در کنفرانس جهانی مقابله با تغییرات اقلیمی نمایندگان حدود ۲۰۰ کشور جهان شرکت دارند.

روز دوشنبه ۱۲ آذر (سوم دسامبر) آنتونیو گوترش در سخنرانی خود به نمایندگان کشورهای شرکت کننده در مورد آلودگی محیط زیست و همچنین تغییرات آب‌وهوایی هشدار داد. دبیرکل سازمان ملل از همه کشورهای شرکت کننده در این کنفرانس خواست تا با اراده‌ای قاطع علیه پدیده گرمایش زمین مقابله کنند.

دبیرکل سازمان ملل گفت که گرمایش زمین و تغییرات اقلیمی به چالشی بزرگ برای بسیاری از مردم و مناطق جهان تبدیل شده  است. بنا بر اظهارات گوترش، موضوع تغییرات اقلیمی برای بسیاری از نقاط جهان حکم پرسش مرگ یا زندگی را پیدا کرده است.

موضوع محوری ۲۴مین کنفرانس جهانی مقابله با تغییرات اقلیمی پایبندی به اهداف تعیین شده در توافق اقلیمی پاریس است. در کنفرانس جهانی تغییرات اقلیمی در پاریس که در سال ۲۰۱۵ برگزار شد، کشورهای شرکت کننده متعهد شدند که گرمایش زمین را تا حد دو درجه و حتی یک و نیم درجه محدود کنند.

آنتونیو گوترش در سخنرانی خود گفت: «اگر ما موفق به اجرای توافق پاریس نشویم، یخ‌های قطب شمال و قطب جنوب بیشتر ذوب می‌شوند، مرجان‌های دریایی می‌میرند، سطح آب دریاها افزایش می‌یابد و مردم بیشتری در اثر آلودگی هوا و کمبود آب جان خود را دست می‌دهند و هزینه‌های برخاسته از این فجایع سر به فلک می‌کشد.»

گفته می‌شود تلاش‌های صورت گرفته در پهنه گیتی برای محدود کردن پیامدهای ناشی از تغییرات اقلیمی کفایت نمی‌کند. به‌ویژه استفاده گسترده از انرژی‌های فسیلی هم‌چون زغال سنگ، نفت و گاز هم‌چنان باعث تولید گاز کربنیک زیادی می‌شود.

دبیرکل سازمان ملل با اشاره به وخامت اوضاع گفت که فرصت زیادی برای گفت‌وگو و بحث وجود ندارد و باید هر چه سریع‌تر اقدام شود.

گوترش گفت تمرکز گاز کربینک در جو به حدی رسیده که در سه میلیون سال گذشته بی‌سابقه بوده است. دبیرکل سازمان ملل در سخنرانی خود تاکید کرد که به‌رغم افزایش میزان گاز کربنیک در جو، تلاش‌ لازم برای محدود کردن تولید این گاز صورت نگرفته است.

حال آنکه کشورهای شرکت کننده در کنفرانس اقلیمی پاریس در سال ۲۰۱۵ متعهد شده بودند میزان تولید گاز کربنیک را تا سال ۲۰۳۰ به میزان ۴۵ درصد کاهش دهند. یکی دیگر از اهداف تعیین شده ناظر بر کاهش تولید گاز کربنیک به حد صفر تا سال ۲۰۵۰ است.

گوترش گفت، تنها در صورت انجام این اقدامات است که می‌توان نسبت به رسیدن به اهداف تعیین شده در پیمان اقلیمی پاریس خوش‌بین بود. حال آنکه واقعیت حکایت دیگری را تعریف می‌کند.

گوترش تاکید کرد که گرم‌ترین ۲۰ سال تاریخ بشر از زمان محاسبه گرمایش زمین تا کنون در ۲۲ سال گذشته بوده است.

در همین رابطه، بانک جهانی اعلام کرده است که میزان بودجه پیش بینی شده برای مقابله با تغییرات اقلیمی را دو برابر خواهد کرد.

به  این ترتیب، کشورهای در حال توسعه برای بازه زمانی بین سال ۲۰۲۱  تا ۲۰۲۵ به جای ۱۰۰ میلیارد دلار، ۲۰۰ میلیارد دلار کمک برای مهار تغییرات اقلیمی دریافت خواهند کرد.

مجیب لطیف، یکی از پژوهشگران تغییرات اقلیمی، در گفت‌وگو با شبکه رادیو و تلویزیونی “زود-وست” آلمان از سیاست‌ها و عملکرد دولت آلمان در زمینه مقابله با تغییرات اقلیمی انتقاد کرده و فعالیت‌های دولت آلمان در این زمینه را ناکافی دانسته است.

این پژوهشگر تغییرات اقلیمی از دولت آلمان خواسته است در زمینه پایان دادن به بهره‌برداری از زغال سنگ برای کشورهای دیگر، همچون برای لهستان یک الگو باشد.

باید یادآور شد که وزیر عمران و توسعه آلمان، گرد مولر، اعلام کرده است که این کشور بودجه پیش بینی شده برای مسائل زیست محیطی و تغییرات اقلیمی سازمان ملل را از سال ۲۰۱۹ دو برابر خواهد کرد. به این ترتیب، بودجه پیش بینی شده آلمان برای صندوق تغییرات اقلیمی سازمان ملل بالغ بر یک و نیم میلیارد یورو خواهد بود.

مجیب لطیف در ارزیابی خود نسبت به موفقیت آلمان برای تحقق اهداف تعیین شده برای سال ۲۰۲۰ در زمینه کنترل گاز‌های گلخانه‌ای و تولید دی‌اکسید‌ کربن (گاز کربنیک) ابراز تردید کرده است.

آلمان بر آن است تا سال ۲۰۲۰ تولید گازهای گلخانه‌ای خود را در قیاس با سال ۱۹۹۰، به میزان ۴۰ درصد کاهش دهد.

آمریکا یکی از بزرگترین تولیدکنندگان گازهای گلخانه‌ای در جهان است و در اقدامی عجیب رسما از اجرای تعهدات پیش تر تصویب شده خود در پیمان اقلیمی پاریس پا پس کشیده است.

در همایش رهبران و سران کشورهای وابسته به گروه ۲۰، آمریکا از این منظر در انزوا قرار داشت. همه دیگر کشورهای شرکت کننده در این همایش، از پایبندی خود به پیمان اقلیمی پاریس سخن گفته و بر ضرورت مبارزه با تغییرات اقلیمی اصرار داشتند.

دبیرکل سازمان ملل از رهبران جهان خواست تغییرات اقلیمی را

در دومین روز از کنفرانس تغییرات آب و هوایی که در لهستان برگزار می‌شود آنتونیو گوترش، دبیر کل سازمان ملل متحد از رهبران جهان خواست تا مشکل تغییرات اقلیمی را جدی بگیرند.

آقای گوترش همچنین تاکید کرد: «با وجود این‌که همه ما می‌دانیم تغییرات اقلیمی در جهان چه مشکلات عظیمی را به بار آورده است اما به اندازه کافی اقدامات لازم در جهت مهار این موضوع انجام نداده‌ایم و سرعت اقدامات ما به اندازه‌ای نیست که از تغییرات خطرناک و غیرقابل برگشت جلوگیری کنیم.»

دبیرکل سازمان ملل، نشست آینده تغییرات آب و هوایی را که قرار است در سپتامبر ۲۰۱۹ در نیویورک برگزار شود یک «گام اساسی» در جهت جلب افزایش انگیزه‌ها در مبارزه با تغییرات اقلیمی برشمرد. این در حالیست که برخی از کشورهایی که نقش اصلی را در آلایندگی محیط زیست دارند برای همکاری در این نشست غایب هستند.

وزرا و رهبران کشورها از روز دوشنبه سوم دسامبر به این نشست پیوستند. لهستان به عنوان میزبان این نشست‌ در تلاش است تا بیانیه مشترکی برای اطمینان از «انتقال درست» صنایع سوخت فسیلی به سود تولیدکنندگان سوخت مانند تولیدکنندگان ذغال سنگ صادر شود. تولیدکنندگان سوخت در مسیر تلاش برای کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای، فشار ویژه‌ای را تحمل می‌کنند.

آقای گوترش گفت: «این نشست همچنین به دنبال کسب منابع مالی بیشتر در جهت مبارزه با این مشکلات است. می‌خواهیم اطمینان حاصل کنیم که کشورهای ثروتمند سالانه ۱۰۰ میلیارد دلار به کشورهای فقیر کمک خواهند کرد تا آنها بتوانند خود را برای مقابله با گرمایش زمین آماده کنند.»

نمایندگان حدود ۲۰۰ کشور جهان از دوم دسامبر برای نشست سازمان ملل در خصوص تغییرات آب و هوایی، در شهر کاتویچ لهستان جمع شدند.

ملل افزود: قابل فهم نیست که چگونه ما نمی‌توانیم به اقدامات عاجل جمعی بین‌المللی دست یازیم، در حالی که این امر برای بسیاری انسان‌ها، مناطق و حتی کشورها حکم مرگ و زندگی را یافته است.

پس از به قدرت رسیدن دونالد ترامپ در امریکا، دولت واشنگتن اعلام داشت که امضای خود را از منشور “کوپ ۲۱” پاریس پس می‌گیرد. روسای پیشین آب و هوای سازمان ملل روز گذشته در یک اقدام جمعی همزمان با برگزاری اجلاس آب و هوای لهستان، بیانیه مشترکی منتشر کردند و از کشورهای شرکت کننده خواستند برای مقابله با تهدیدهای فوریت دار، اقدام قاطعانه ای اتخاذ کنند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا