کمبودهایی که باعث احساس سرما می شود
به گزارش آفتاب سلامت دمای بدن در افراد مختلف تفاوت دارد. بدین معنی که در برخی افراد دمای بدن به طور طبیعی بالا یا به طور طبیعی پایین است، با این حال در برخی موارد این شکل علت فیزیولوژی دارد. در ادامه به برخی از مهم ترین مواردی اشاره می شود که موجب سرمای همیشگی در بدن افراد می شود.
کمبود یا فقر آهن
احساس همیشگی سرما در دست ها یا پاها می تواند نشانه ای از ابتلا به کم خونی باشد. سلول های قرمز خون برای حمل اکسیژن به خون نیاز به آهن دارند و سطح پایین آهن می تواند منجر به صدمه به گردش خون و در نتیجه سردی اندامی مانند دست و پا شود.
گوشت قرمز رایج ترین منبع غذایی حاوی آهن است و سبزیجات برگ دار و حبوبات نیز منابع خوبی هستند، اما بهتر است با مواد مغذی غنی از ویتامین C مانند فلفل قرمز مصرف شوند تا جذب بیشتری داشته باشند.
فقر ویتامین B2
کمبود این ویتامین می تواند موجب سردی، بی حسی و کمبود انرژی شود. بیشتر غذاهای غنی از ویتامین B2 منشاء حیوانی دارند. بنابراین معمولا گیاه خواران بیشتر دچار فقر این ویتامین می شوند، اما می توانند برای جبران ویتامین B2 از ذرت یا سیب زمینی استفاده کنند.
مشکلات تیروئید
هنگامی که بدن به اندازه ی کافی هورمون تیروئید تولید نکند، متابولیسم بدن برهم خورده و در نهایت فرد احساس سرما می کند.
دیگر علائم کمبود هورمون تیروئید ریزش مو و یا پوست است. برای پی بردن به اختلال کم کاری تیروئید باید برای آزمایش خون به پزشک مراجعه کرد.
کمبود وزن
کمبود وزن غیر طبیعی باعث احساس سرما در بدن شده و متابولیسم بدن را نیز کند می کند. استفاده از غذاهایی با کالری متراکم مانند ماست، میوه های خشک، و انواع مغزها برای افزایش طبیعی وزن مفید است.
کم آبی بدن
هنگامی که بدن به اندازه ی کافی آب دریافت نکند، گردش خون به طور موثر صورت نمی گیرد و درجه حرارت بدن کاهش می یابد، بنابراین برای هیدرانه ماندن بدن بهتر است در طول روز حداقل ۸ لیوان معادل ۲ لیتر آب نوشیده شود.
نویسنده: دکتر احمد رهنمای چیت ساز