عملکرد هوش مصنوعی در آزمایش قلب از انسان بهتر است
محققان ارزیابیهای یک مدل هوش مصنوعی را با متخصصان سونوگرافی مقایسه کردند تا ببینند کدامیک دقیقترین بررسی اولیه را انجام میدهند
در دقیقترین آزمون انجامشده در مورد عملکرد هوش مصنوعی در ارزیابی سونوگرافی قلب که آزمایش اصلی سلامت کلی قلب است، مشخص شد عملکرد هوش مصنوعی بهتر از انسان است.
در این گزارش آمده است در حالی که تحقیقات قبلی قدرت بالقوه مدلهای هوش مصنوعی در خواندن تصویربرداریهای پزشکی را نشان داده بود، نویسندگان این مطالعه جدید در ایالات متحده گفتند این اولین آزمون بالینی کور و تصادفی در مورد سلامت قلب است.
دیوید اویانگ، نویسنده ارشد این مطالعه، گفت: «هیجان در مورد هوش مصنوعی زیاد است اما ارزیابی دقیق همچنان حیاتی است.»
این متخصص قلب و عروق مرکز طبی سیدار-سینای لسآنجلس افزود: «این آزمایش موفقیتآمیز در واقع بر این گفته صحه میگذارد که اکنون برای رسیدن به نقطه اوج این نمایش آمادهایم.»
اکوکاردیوگرام
سونوگرافی قلب بیماران را که به اکوکاردیوگرام نیز شناخته میشود، متخصصان سونوگرافی انجام میدهند. ارزیابی اولیه تصویربرداری قبل از تحویل نتایج به متخصص قلب هم معمولا به عهده این متخصصان است.
در این مطالعه جدید که در مجله نیچر منتشر شد، محققان ارزیابیهای یک مدل هوش مصنوعی را با متخصصان سونوگرافی مقایسه کردند تا ببینند کدامیک دقیقترین بررسی اولیه را انجام میدهند.
هر دو گروه نتیجه سونوگرافی موسوم به سهم جهشی بطن چپ را ارزیابی کردند.
این سونوگرافی توان قلب در پمپاژ خون به بدن در یک بار تپش را اندازهگیری میکند و روش اصلی اندازهگیری میزان رضایتبخشی عملکرد قلب است و از آن برای تشخیص وقوع حمله قلبی در بیمار و تشخیص امکان قرار گرفتن او تحت درمانهای جدی مانند کاشت دفیبریلاتور (دستگاه تنظیم ضربان قلب) استفاده میشود.
در این مطالعه نزدیک به سه هزار و ۵۰۰ سونوگرافی قلب به طور تصادفی بین متخصصان سونوگرافی و مدل هوش مصنوعی تقسیم شد.
سپس متخصصان قلب ارزیابی این دو گروه را، بیخبر از آنکه کدام ارزیابی متعلق به انسان و کدام متعلق به هوش مصنوعی است، بررسی کردند.
به گفته اویانگ، «عملکرد هوش مصنوعی سریعتر، دقیقتر و برای متخصصان قلب غیرقابل تشخیص بود».
او افزود در سراسر جهان با «کمبود فاحش» متخصص سونوگرافی مواجهایم و ورود حرفه ای هوش مصنوعی باعث صرفهجویی در وقت ارزشمند انسانها میشود.
مدل هوش مصنوعی موسوم به اکونت-دینامیک (EchoNet-Dynamic) با حدود ۱۴۵ هزار اکوکاردیوگرام آموزش دیده است و برای پردازش مقدار زیادی داده از روش موسوم به یادگیری عمیق استفاده میکند.
به گفته اویانگ، این محققان در حال حاضر برای تایید این روش به اداره فدرال دارو درخواست دادهاند و امیدوارند بهزودی این کار را در اتحادیه اروپا و جاهای دیگر دنیا هم انجام دهند.
پاتریشیا پلیکا، متخصص قلب کلینیک مایو ایالات متحده که در این تحقیق شرکت نداشت، گفت این مطالعه «هیجانانگیز» است و ادغام ابزارهای هوش مصنوعی به افزایش کارایی و استانداردسازی منجر میشود.
فلوریان زورس، متخصص قلب اهل فرانسه، گفت این مطالعه بهخوبی انجام شد، اما این فناوری در فرانسه که ارزیابیهای اولیه سونوگرافی قلب را متخصصان قلب انجام میدهند، چندان مفید نخواهد بود.