اکسیر سلامتنوآوری های پزشکی

Visomitin وایسومیتین اولین داروی مجوزیافته از فرمولاسیون اسکولاچف

به گزارش آفتاب سلامت وایسومیتین  Visomitinداروی اسرارآمیز پرفسور «ولادیمیر اسکولاچف» Vladimir Skulachev دانشمند مشهور روسی و استاد دانشگاه دولتی لومونوسوف مسکو Lomonosov Moscow State University پس از گذراندن مراحل ایمنی در سازمان غذا و داروی روسیه، وارد مرحله‌ی عرضه به عموم مردم در داروخانه های کشور روسیه شد.

سلول‌های بدن ما برای کسب انرژی به اکسیژن نیاز دارند اما در چرخه استمراری مصرف اکسیژن، در مواردی تکرار پذیر، اکسیژن به سمی مهلک تبدیل شده و باعث مرگ سلولی می‌گردد.

پرفسور اسکولاچف در این خصوص توضیح داد: «در ۹۹ درصد موارد، اکسیژن به آب تبدیل می‌شود و نقش حیاتی دارد اما در یک درصد از موارد به فوق اکسیدی سمی بدل می‌شود. تلاش و هدف ما پیدا کردن آنتی اکسیدانی بود که بتواند موارد سمی شدن اکسیژن را متوقف کند».

پیش‌تر جامعه‌ی برجسته‌ی علمی در سطح بین المللی، تلاش‌های پرفسور اسکولاچف را مورد تقدیر قرار داده و از وی حمایت کرده بودند. از جمله «پرفسور گانتر بلوبل» Günter Blobel برنده‌ی نوبل ۱۹۹۹ پزشکی که ضمن شرکت در حمایت جمعی، بیانیه‌ای اختصاصی نیز منتشر کرده است.

پرفسور بلوبل در توضیح پژوهش‌های اسکولاچف اظهار داشت: «تحقیقات چند دهه‌ای تیم پرفسور اسکولاچف نشان می‌دهد که آسیب‌های اکسیداتیو به سلول‌ها بسیار وسیع هستند و جامعه‌ی علمی تا امروز از داروی آنتی‌اکسیدانی که پرفسور اسکولاچف عرضه داشته، محروم بوده است.

بسیار روشن است که پرفسور اسکولاچف بهترین دانشمند بیوشیمی و بزرگ‌ترین متخصص بیوانرژی در جهان علمی است».

آنتی اکسیدان‌های موجود در طبیعت می‌توانستند تا حدی این چرخه‌ی نامبارک مسمومیت بدن را آهسته کنند اما این مولکول‌های طبیعی از جمله ویتامین ای، بتاکاروتن و اسید فولیک  برای ممانعت از این فرایند فرسایشی و مرگ آور، به اندازه‌ی کافی کارآیی نداشتند.

پرفسور ولادیمیر اسکولاچف یک آنتی‌اکسیدان مصنوعی و نوآورانه به نام «یون‌های اسکولاچف» SKQ-1 در آزمایشگاه ابداع کرده که قادر است شکل خطرناک اکسیژن را در داخل سلول‌ها خنثی کند.

داروی پرفسور اسکولاچف با تمرکز روی میتوکندری، سلول‌ها را از آسیب‌های اکسیداتیو محافظت می‌کند. این دارو با نام تجاری «Visomitin» در مرحله‌ی نخست برای بیماری‌های چشم، مانند آب مروارید و سندرم «خشکی چشم» Dry eye syndrome جهت استفاده‌ی بیماران مورد تایید قرار گرفته است.

این  آنتی‌اکسیدان مصنوعی که SkQ-ion نامیده می‌شود، به طور خاص برای محافظت از مولکول‌های کریوولیپین میتوکندریال در مواجهه با اکسیداسیون توسعه داده شده است. در آزمایشات پی در پی و اطمینان بخش، SkQ-ion از بیماری‌های التهابی چشم محافظت کرد و در غلبه بر شرایط شبیه سازی ایسکمی Ischemia (کم رسیدن خون به ناحیه ای از بدن) کمک کرد و حتی باعث کاهش تظاهرات پیری شد.

این گروه روسی تحت ریاست پرفسور اسکولاچف اولین گروه پژوهشی هستند که از داروی نوظهور ضد اکسیداسیون به عنوان قطره چشمی استفاده کرده‌اند. محققان امیدوارند که داروهای مبتنی بر SkQ، به شکل قرص‌ها و شربت‌های خوراکی، داروهای تزریقی، پس از صدور گواهینامه‌های تضمین سلامتی، به یاری بیماران آسیب دیده از سکته مغزی، حملات قلبی و سوانح شتافته و این محتاجان درمان را دوباره به آغوش سلامتی بازگردانند.

پرفسور «آرمن مولکیدجانیان» Armen Mulkidjanian از بخش بیوانفورماتیک دانشگاه دولتی لومونوسوف روسیه که در پروژه تحقیقاتی اسکولاچف حضور داشت در توضیح این‌که چرا بدن نمی‌تواند با خودترمیمی از آسیب‌های اکسیداسیون جلوگیری کند، اظهار داشت: آنتی اکسیدان‌های طبیعی دارای مولکول‌های بزرگی هستند و نمی‌توانند در راستای آسیب‌زدایی به مولکول‌های کریوولیپین دسترسی پیدا کنند. در مقابل مولکول‌های کوچک و چالاک آنتی‌اکسیدان‌های مصنوعی همان‌طور که در تحقیق نشان داده شد، می‌توانند با دسترسی به مولکو‌های یولپیین مانع اکسیداسیون شوند.

تیم پژوهشی ما نشان داده است که چگونه مقدار بسیار کم آنتی اکسیدان‌های مصنوعی می‌تواند تأثیرات متفاوتی را در راستای آسیب‌زدایی و درمان ایجاد کنند. ما درصدد هستیم تا از کارآیی آنتی‌اکسیدان ابداعی اسکولاچف برای بیماری‌های بیشتری استفاده کنیم. ما امیدواریم که یافته‌های ما به توسعه‌ی داروهای جدید کمک کند.

ماهنامه «آفتاب سلامت» توصیه می‌کند واحد تحقیق و توسعه مراکز داروسازی، جهت کاربردی کردن اطلاعات این مقاله و ارتباط گیری‌های مبتنی بر تعاملات علمی، از نشانی‌های زیر استفاده کنند:

اطلاعات تماس با دانشکده پزشکی دانشگاه مسکو:

Mail  MSU, Faculty of Fundamental Medicine, Russia, 117192, Moscow, 31-5 Lomonosovsky Prospekt

Dean Vsevolod A. Tkachuk

Telephone   +۷ (۴۹۵) ۹۳۲-۸۸-۱۴

Fax    +۷ (۴۹۵) ۱۴۷-۱۵-۳۳

Site:   http://www.fbm.msu.ru/

E-mail         info@fbm.msu.ru

اطلاعات تماس با دفتر پرفسور ولادیمیر اسکولاچف:

Telephone: 8 (495) 939-55-30

Address:     корп. А, комн. ۴۱۸

Fax:  ۸ (۴۹۵) ۹۳۹-۰۳-۳۸

E-mail:       skulach@belozersky.msu.ru

 

با آرزوی توفیقات روزافزون

سردبیر

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا