شربت زیمان / Ziman® Syrup
کلید طلایی پیشگیری و درمان سرفه های خلطدار و برونشیت حاد
- مناسب جهت مصرف کودکان به سبب طعم خوشایند و ایمنی اثبات شده
- پیشگیری از پیشرفت برونشیت و سیکل سرفه
- دارای اثرات ضدسرفه، ضدالتهاب، روانسازی خلط و گشادکننده ی مجاری تنفسی به صورت هم زمان
برونشیت یا التهاب مجاری تنفسی، که از علل اصلی بروز سرفه ی حاد است در طیف وسیعی از بیماری ها از جمله آلرژی و آسم، آنفولانزا و سرماخوردگی، عفونت های مجاری تنفسی و حتی استنشاق طولانی مدت هوای آلوده رخ می دهد. ترشح بیش از حد موکوس، خلط، به همراه تنگی و تحریک پذیری مجاری تنفسی از مشکلاتی هستند که در اثر برونشیت به وجود می آیند. این علائم منجر به ایجاد سرفه به صورت رفلکسی در بیمار می گردد. در بیشتر موارد رفلکس سرفه به تنهایی قادر به خارج نمودن موکوس و اخلاط تجمع یافته در مجاری تنفسی نبوده و از این رو بیمار وارد چرخه ای معیوب از سرفه های بیشتر، در واکنش به تجمع ترشحات از یک طرف و ترشح بیشتر خلط در واکنش به تحریکات ایجاد شده در اثر سرفه های زیاد می گردد.
درمان های رایج برونشیت بر اساس دو رویکرد می باشند. اول رقیق سازی و روان سازی ترشحات که از داروهای موکولیتیک و اکسپکتورانت استفاده می شود و دوم، کنترل رفلکس سرفه توسط آنتی هیستامین ها و سرکوب کننده های سرفه مانند دیفن هیدرامین و دکسترومتوفان. علیرغم کارایی نسبی این فرآورده ها در کنترل سرفه در بیماران، مصرف این داروها عوارضی چون خواب آلودگی و گیجی را به علائم ناشی از بیماری اضافه نموده و در مجموع باعث ایجاد یک حس ناخوشایند در مدت زمانی که آثار دارو در بدن وجود دارد می گردند. از طرف دیگر درمان سرفه با این داروها نیازمند تجویز یک متخصص در زمینه ی بالین و دارو است که با در نظر گرفتن شرایط بیمار، انتخاب دقیقی از میان طیف گسترده ی داروهای رایج در این زمینه، داشته باشد.
برای روشنتر شدن موضوع بهتر است نگاهی به این مورد داشته باشیم:
در بیماری با سابقه سینوزیت که مبتلا به سرماخوردگی شده است، پس از چند روز سرفه های خلط دار از مشکلات رایج است. در چنین بیمارانی تجویز اکسپکتورانت و یا موکولیتیک در کنار یک آنتی هیستامین مانند کتوتیفن از درمان های رایج می باشد. اما عدم توجه به شرایط بیمار می تواند منجر به بدتر شدن علائم وی گردد. یعنی اگر به هر دلیل بیمار دوز بیش از اندازه از هرکدام از داروها را دریافت نماید، چرخه ی معیوب مذکور در سیکل سرفه شدیدتر می گردد. مصرف غیرضروری سرکوب کننده های سرفه و آنتی هیستامین ها منجر به تجمع بیش از حد ترشحات، و روان سازی و افزایش حجم ترشحات بدون کنترل رفلکس سرفه منجر به تشدید و تحریک به سرفه می گردد. بنابراین، کارایی این داروها در درمان سرفه های خلط دار نیازمند توجه به ظرافت های خاص و پیچیدگی هایی است.
اما راه حل چیست؟
گیاه آویشن، به عنوان یک گیاه دارویی شناخته شده، گنجینه ای منحصر به فرد از اسانس های روغنی در کنار دیگر اجزای موثر است که در درمان سرفه جایگاه ویژهای دارند. تیمول و کارواکرول موجود در این گیاه دارای آثار آنتی میکروبیال، ضدالتهاب و تسکین دهندگی هستند. این خواص در کنار اثرات گشادکنندگی برونش، آویشن را در جایگاهی ممتاز برای درمان سرفه قرار می دهد.
گیاه پیچک عشقه، نیز از جمله گیاهانی است که خواص درمانی آن در برونشیت و سرفه ی حاد شناخته شده است. ترکیبات ساپونینی موجود در این گیاه دارای اثرات اثبات شده ی گشادکنندگی برونش ها هستند. علاوه بر این، پیچک برای اثر موکولیتیک و روانکننده ی خلط مدت هاست در درمان سرفه استفاده می شود. ثابت شده است که ترکیب عصاره های آویشن و پیچک در درمان برونشیت و سرفه ی حاد خلط دار، کاملاً کارا و قابل رقابت با داروهای رایج در درمان این بیماری است.
شربت زیمان، حاوی عصاره ی گیاهان آویشن و پیچک، می تواند پاسخی ساده اما موثر برای درمان پیچیده ی سرفه های خلط دار و برونشیت حاد باشد.
ساپونین های موجود در عصاره ی پیچک با اثرات روان سازی خلط موکولیتک خود در کنار اثر برونکودیلاتوری کمک شایانی به تسهیل خروج ترشحات از مجاری تنفسی می نمایند. اما این اثر در کنار اثر ضدسرفه و ضدالتهاب آویشن به طور کامل چرخ دنده های سیکل معیوب سرفه را از کار انداخته و کمک شایانی به تسریع روند بهبود سرفه ها در بیماران می نماید. زیمان، کار درمان را برای بیماران ساده کرده است، زیرا بالانس موجود در اثرات موکولیتیک پیچک در کنار اثرات ضدالتهاب و ضد سرفه ی آویشن نیاز به طراحی یک درمان اختصاصی و پیچیده برای سرفه را مرتفع می سازد.
آخرین نکته، که مهم ترین نکته نیز می باشد، اهمیت پیشگیری از بروز سیکل سرفه است. در بیشتر بیماری هایی که التهاب، نقش اساسی در بروز و پیشرفت بیماری دارد، مانند برونشیت، جلوگیری از گسترده شدن و ادامه ی التهاب در مراحل اولیه ی بروز بیماری، نقشی کلیدی در درمان سریع و موثر ایفا می کند. از آن جا که در اکثر داروهای رایج به عنوان درمان علامتی، تا زمانی که علامتی بروز نکرده جایگاهی در درمان ندارند، بنابراین در پیشگیری از پیشرفت برونشیت نیز دارای جایگاه مناسبی نمی باشند.
شربت زیمان، با این وجود، با اثرات ضدالتهاب آویشن و برونکودیلاتوری پیچک، راهکاری موثر در پیشگیری از ورود به سیکل سرفه است. این شربت، به علت طعم بسیار خوشایند و ایمنی اثبات شده برای گروه سنی اطفال نیز یک درمان ایده آل محسوب می شود. شربت زیمان، کلید طلایی پیشگیری و درمان سرفه های خلط دار و برونشیت حاد می باشد.