فیلمبرداری با روش تایم لپس timelapse اسرار فولیکول مو را افشا کرد
به گزارش آفتاب سلامت پژوهشگران دانشگاه کالیفرنیا با زیر نظر گرفتن ارگانوید Organoids پوست، موفق شدند کیفیت رشد فولیکول مو را معلوم کنند.
راز چگونگی رشد مو از فولیکولها کشف شد. ارگانوید، اجتماع زندهای از سلولهای پوست هستند که کارکردشان دقیقا مانند بافت طبیعی است و می توان از آن برای آزمایش انواع روشهای درمانی استفاده کرد.
پژوهشگران دانشگاه کالیفرنیا برای دانستن نوع عملکرد فولیکول و رویش مو، ارگانوید سه بعدی پوست را مورد بررسی قرار دادند. ساختمان و کارکرد این سلولها دقیقا مشابه پوست است.
محققان سلول های جداشده از نوزاد موش را در مرحله ی نخست مورد بررسی قرار دادند. محققان صدها فیلم تایم لپس timelapse از رفتار سلولهای پوست تولید کردند.
فیلمهایی که فرایندهای طولانی را به صورت فشرده به محقق منعکس میکند. این پژوهشگران با بررسی فیلمها، بسیاری از رموز پوست را آشکار کردند. محققان دریافتند سلولهای پوست با انتقال از شش مرحله ی مجزا، ارگانویدها را تشکیل میدهند.
این شش فاز، سلولهای جداشده، سلولهای جمعشده، کیستها، کیستهای پیوسته، پوست لایهای و پوست با فولکیولها بودند که پس از پیوند به موش، منجر به رویش مو میشدند.
محققان برای بررسی چگونگی رویش مو از ترکیب نمایشهای بیوانفورماتیک و مولکولی استفاده کردند. محققان در برخی مواقع، شاهد افزایش فعالیت در ژنهای مرتبط از قبیل پروتئین کلاژن، انسولین و دیگر فرایندها بودند. برای تعیین اینکه در این فرایند کدام ژن روشن شده و در چه زمانی فعال گردیده، محققان محل دقیق فعالیت ارگانوید را تعیین کردند. سپس فعالیت برخی ژنهای خاص متوقف شد تا نقش آن در رشد ارگانوید بررسی شود.
جزئیات کامل این تحقیق بی سابقه در مجله ی آکادمی ملی علوم آمریکا the Proceedings of the National Academy of Sciences(PNAS) منتشر شده است.
با مطالعه ی دقیق این فرایند، محققان، موفق به توسعه ی یک راهنمای مولکولی شدند که در آن نحوه ی شکلگیری ارگانویدها توسط پوست برای رشد مو مشخص میشود. سپس از این راهنما برای تولید ارگانوید از سلولهای پوست موش بالغ استفاده شد. مطالعات نشان میدهد با فراهم آوردن مولکول و ژنتیک صحیح در توالی میتوان ارگانویدها را برای رشد مو تحریک کرد. این مطالعات نشان میدهد ارگانویدهای بالغ، حدود ۴۰ درصد ارگانویدهای نوزاد، مو تولید میکنند. محققان امیدوارند با استفاده از نتایج این مطالعه، عارضهی چندهزار سالهی طاسی را مداوا کنند.