درخشش خون های تازه بر شمشیر ناجوانمردانه ی بیوتروریسم
دولت های خودکامه و قدرت های سلطه گر با فرهنگ سازی و رفتارشناسی مردم به خوبی می دانند، رویدادهای تاریخی گذشته برای مردم شتاب زده و درگیر مشغله های روزمره، فاقد ارزش بازگشایی و عکس العمل های جدی است. به همین خاطر کافی است از نشت اطلاعات مربوط به جنایات و اقدامات هولناکی چون بیوتروریسم دولتی و هدایت شده در زمان ارتکاب جلوگیری کرد.
وقتی بیوتروریسم دولتی، مقاصد مورد نظر را هدف قرار داد، نوبت پاکسازی رد پاها و حفاظت از اسرار فرا میرسد. با این رویه، جنایت ها مشمول زمان خواهد گردید و چندی بعد به اوراق غبار گرفته ی تاریخ می پیوندد و جز معدودی افراد متخصص، عموم مردم رغبتی به دانستن آنچه واقع شده نخواهند داشت.
به طور مثال کمتر کسی حاضر است مشغله های روزمره و فعالیت های اوقات فراغت خود را رها کرده و آمار اخیر صلیب سرخ جهانی درباره ابتلای یک میلیون یمنی به وبا را مورد بررسی قرار دهد. آیا مردم عادی توان یا انگیزه ی این را دارند که معلوم کنند وبای در حال گسترش در کشور یمن، از اقدامات بیوتروریسم است یا فقدان امکانات بهداشتی چنین فاجعه ای را رقم زده است؟
سلاحهای میکروبی، مانند بمب های اتمی یا سلاح های شیمیایی پر سر و صدا و قابل ردگیری و شناسایی نیستند تا عامل استفاده کننده را در انظار بین المللی مقصر و بی اعتبار سازند. بیوتروریسم دولتی به قدرتی مخفی، هولناک و بسیار مناسب برای معدودی از کشورها تبدیل شده که روز به روز بر توانایی های آن می افزایند.
قدرت تولید بیماری در کمیت بالا، نگهداری آسان از عوامل بیماریزا، امکان انتشار وسیع این مواد، تحت لوای غذا یا دارو، واکسنسازی برای عوامل خودی، سخت و علی السویه بودن یافتن عوامل اقدامات جنایت کارانه، سهولت در انتقال بیماری به انسان، حیوان و محصولات کشاورزی و غیرقابل اثبات بودن جنایات انجام گرفته، بیوتروریسم را به اسلح های کاربردی و دلخواه برای دولت های جنایت کار مبدل کرده است.
در این سال های پرفتنه، سلاحهای میکروبی در شکل تروریسم دولتی بر علیه منابع انسانی، ساختارهای صنعتی و کشاورزی کشورهای هدف، بسیار به کار برده شده است. در عوض کشوری که قربانی میشود، پس از وقوف به چند و چون جنایات، هرگز توفیق نمی یابد عوامل و آمرین را در مراجع بین المللی و حقوقی به مجازات برساند.
به طور مثال پس از هدف قرار گرفتن صنعت دامداری اروپا با بیماری جنون گاوی، بسیاری آن را توطئه بیوتروریسم آمریکا و استرالیا دانستند که با هدف ضربه ی اقتصادی به صادرات گوشت اروپا طراحی و اجرا شده است. چین در شیوع بیماری سارس، آمریکا را عامل تسری این بیماری معرفی کرده است که سبب شد چین در آستانه ی شکوفایی اقتصادی، سالها از رقابت در تولید ارزان قیمت، به دلیل تعطیلی کارخانههایش عقب بماند. کره شمالی شیوع میکروب آزمایشگاهی وبا در پیونگ یانگ را در اواخر دهه ۸۰ محصول اقدامات تروریستی مامورین دوره دیده ی آمریکایی میداند که با هدف به زانو درآوردن این کشور برای قطع آزمایشات هسته ای انجام گرفته است.
دادگاه های بین المللی هرگز قدرت راستی آزمایی مدارک و مستندات خسران دیدهها را نداشته و ندارند. آیا هرگز یک سازمان حقوقی بین المللی توانسته وزیر جنگ یک کشور جنایتکار را به اتاق بازجویی خود احضار کند؟ مهمترین اقدامات مراکز بین المللی، طرح لایحه هایی است که درصورت اصطکاک با منافع ابرقدرت ها به سرعت وتو می شوند یا ایراد بیانیه هایی است که در حد انتشار باقی می مانند و هیچ ضابطه ای برای اجرای آنها وجود ندارد.
اما آنچه که متخصصان به آن اعتراف و اذعان دارند، فعالیت های شبانه روزی در آزمایشگاه های میکروب سازی معدودی از کشورهاست که به بهانه ی مقابله با بیوتروریسم به طور علنی در راستای تقویت بیوتروریسم انجام می پذیرد. آن ها کوچکترین اعتنایی به قوانین بین المللی مبنی بر منع تحقیقات و پژوهش های تولید میکروب های آزمایشگاهی نداشته و همچنان به بهانهی مقابله با تهدیدات از یافته های جدید خود در تقویت روزافزون بیوتروریسم دولتی استفاده می کنند.
در این شرایط تقویت هر چه بیشتر پدافند غیرعامل پزشکی در ایران، یکی از موثرترین راه کارهای آمادگی و مقابله با خطرات تسلیحات مدرن میکروبی و بیوتروریسم است که از کانال های آب، هوا، غذا، دارو و بسیاری محمله ای دیگر متوجه منابع انسانی و صنایع کشور است.