دانشگاه استنفورد: ۹۹ درصد از میکروبهای بدن انسان ناشناس مانده است
به گزارش آفتاب سلامت پژوهشگران در دانشگاه «استنفورد» پس از تحقیقی آکادمیک دریافتند ۹۹ درصد از میکروبهای موجود در بدن انسان هنوز هم ناشناخته هستند.
میکروبهای بسیار زیادی در بدن انسان ساکناند که علم درباره اغلب آنها اطلاعات بسیار کمی دارد. این تحقیقات جدید بر روی بخشهای خارجی DNA که در بدن انسان در گردش است، یافته اخیر را رقم زده است.
محققین استنفورد که در حال بررسی دلائل رد شدن عضو پیوندی از سوی سیستم ایمنی بودند، بهطور تصادفی با حجم زیادی از میکروب های ناشناخته مواجه شدند.
آنها در حین این بررسی به جای روش معمول یعنی نمونه برداری از بافت، آزمایش خون را متد پژوهش خود قرار دادند.
ایده این کار اساسا به این دلیل پدید آمد که اگر آنها قطعاتی از DNA اهدا کنندهی عضو را در خون بیمار مشاهده میکردند، میتوانست دلیل مناسبی برای رد پیوند باشد.
این تکنیک در کنار مزایایی که برای تشخیص رد پیوند داشت، توانست بینشهایی را در مورد میکروبیوم شخص (هزاران باکتری، ویروس و دیگر میکروبهایی که در سراسر بدن زندگی میکنند) ارائه دهد.
این تیم دریافتند که از تمام DNA های غیر انسانی که در بدن فرد شناور بودند، ۹۹ درصد از آنها در پایگاههای موجود ژنتیکی هیچ مشابهی ندارند.
این تیم سپس تصمیم به طبقهبندی تعداد زیادی از این DNA های ناشناخته کرده و دریافتند که اکثر آن متعلق به یک گروه عمومی به نام پروتئوباکتریایی است که «اشریشیا کلی» ( E.coli ) و «سالمونلا» (Salmonella) همراه با بسیاری دیگر در شمار آن قرار دارند.
با این که بسیاری از میکروبها در بدن انسان زندگی میکنند، جای تعجب نیست که علم تاکنون نتوانسته است تا همه آنها را شناسایی کند و محققان میگویند که طی سالیان اخیر توجه دانشمندان بیشتر معطوف به چند گونه جالب توجه بوده است.
گام بعدی این محققان استفاده از این تکنیک بر روی میکروبیوم حیوانات دیگر برای شناسایی ویروسهایی است که میتواند به طور بالقوه به انسان منتقل شده و موجب بیماریهای پاندمی (همه گیر) مانند آنفلوانزای مرغی و آنفلوانزا با منشا خوکی شود.
این پژوهش در مجله پزشکی Proceedings of the National Academy of Sciences منتشر شده است.