آویشن و آنتی اکسیدان های شفابخش
«به گزارش آفتاب سلامت هلدینگ دارویی یاسین در تولید برخی از داروهای خاص خود همچون تیماسین، از آویشن و فراورده های آن بهره می گیرد. در راستای رمزگشایی از این روش دیرینه، از گروه تحقیق و پژوهش ماهنامه آفتاب سلامت خواستیم تا درباره گیاه آویشن، مطالعات علمی جدید از نخبگان مطرح و مراکز دانش بنیان در شکل مقاله ای قابل استفاده عموم ارائه کنند که مطلب زیر، ماحصل سفارش مذکور است.“
دکتر ادوارد گروپ از Global Healing Center
کمتر گیاهی را می توان یافت که در رقابت با خواص یک شاخه از آویشن، برابری داشته باشد. این گیاه چند منظوره، به طرز شگفت آوری می تواند با ترکیباتش نقش ارتقا دهنده سلامتی را برعهده گیرد. ویتامین ها، آنتی اکسیدان ها و سایر مواد مغذی از اجزای تشکیل دهنده این گیاه هستند.
آویشن زیرمجموعه تیره Thymus است و به خانواده نعناع تعلق دارد. از برگهای خشک شدهٔ این گیاه به عنوان طعم دهنده غذایی استفاده میشود. محل رشد آن مناطق مدیترانه ای جنوبی است و در سراسر جهان از آن در آشپزی و درمان های مختلف بهره می گیرند. آویشن حتی در نسخه های باستانی در راستای ضدعفونی و از بین بردن موجودات مضر در بدن انسان، توصیه شده است و حتی از اسانس و عود آن برای مدیتیشن ، آرامش جویی و تقویت ذهن استفاده می شود.
آویشن یک گیاه همیشه سبز است که با گل های سفید، صورتی و بنفش دیده می شود. آنها به راحتی و سرعت در مناطق آفتابی با خاک مرغوب به خوبی رشد می کنند. آویشن به دلیل سهولت کشت و رشد، در ۳۰۰ گونه متنوع کاشت و برداشت می شود. این گیاه با طعم های منحصر به فرد و استفاده های گسترده برای پخت و پز، روغن گیری، تهیه دارو و حتی به عنوان گیاه تزیینی کاربرد دارد.
علاقه عموم مردم به آویشن و تحسین جهانی این گیاه، چیزی تازه ای نیست. استفاده از آویشن به مصر باستان و رم قدیم باز می گردد. مردم مصر به عنوان بخشی از پروسه مومیایی کردن اجساد عزیزان خود از گیاه آویشن استفاده می کردند. رومی ها پیش از غذا برای بهره مندی حداکثری از کیفیت طعام، آویشن می خوردند.
آویشن یک منبع عالی فیبر، کلسیم، آهن، منگنز و ویتامین A، B6 و ویتامین C است. همچنین فنول های قدرتمندی مانند Thymol، Eugenol و Carvacrol را می توان در ترکیبات این گیاه پیدا کرد.
در یک قاشق غذاخوری آویشن تازه، می توان مقادیر ذکر شده از مواد زیر را به دست آورد:
پروتئین ۰٫۱ گرم
فیبر ۰٫۳ گرم
کلسیم ۱۰ میلی گرم
فلز مس .۰۱ میلی گرم
منگنز .۰۴ میلی گرم
منیزیم ۴ میلی گرم
آهن ۰٫۴ میلی گرم
فسفر ۱۵ میلی گرم
پتاسیم ۵ میلی گرم
ریبوفلاوین ۱۷٫۷ میلی گرم
تیامین ۰٫۱۱۷ میلی گرم
ریبوفلاوینB .۰۱ میلی گرم
فلز روی .۰۴ میلی گرم
ویتامین A .03 میلی گرم
ویتامین B6 .۰۰۸ میلی گرم
ویتامین سی ۳٫۸ میلی گرم
فلز روی .۰۴ میلی گرم
براساس مطالعات انجام شده ۱۰ مزیت سلامتی آور برای مصرف کنندگان آویشن، اثبات شده است:
آویشن شفابخش سرفه و گلودرد های گاه و بیگاه
سال هاست، آویشن را به منظور حفظ سلامتی در برابر ناهنجاری های فصلی مورد استفاده قرار داده اند. مطالعات زیادی این توانایی را در آویشن تایید کرده اند، آویشن قادر است به خوبی مرتفع کننده سرفه و گلودردهای گاه و بیگاه باشد.
پشتیبانی از سلامتی دستگاه تنفس
بهداشت تنفسی یکی از مهمترین اقدامات محافظتی است، مخصوصا برای افرادی که دارای سیستم ایمنی های آسیب پذیر هستند. آویشن محافظ سلامتی تنفس در هر فصل سال شناخته شده است. مطالعات نشان می دهد که آویشن، همراه با ریشه پریموز خود، مجراهای هوایی بدن را بهبود بخشیده و سلامت ریه را ارتقا می دهد.
آویشن بهبود دهنده سلامتی قلب است
تعادل مواد تشکیل دهنده خون، مخصوصا کلسترول، نقش مهمی در سلامتی قلب دارد. آویشن حاوی موادی است که فشار خون را تعدیل کرده و سطح کلسترول را کنترل می کند.
تقویت کننده خلق و خو
آویشن می تواند به حفظ سلامتی ذهنی کمک کند. مصرف روزانه آویشن و روغن آن می تواند بر انتقال دهنده های عصبی تاثیرات مثبت گذاشته و خلق و خوی شما را بهبود دهد. کارواکرول از ترکیبات موجود در روغن آویشن، هنگامی که طی یک دوره ۷ روزه مصرف می شود، سطح دوپامین و سروتونین را به شکلی مثبت تحت تاثیر قرار می دهد. این دو هورمون را جوایز مغز به بدن می شناسند که نارسایی آنها بخشی از عوامل افسردگی شناخته شده اند.
مصرف آویشن و داشتن پوست سالم
مدتهاست در طب قدیم، آویشن را در شکل ضماد به باند مالیده و آن را با هدف درمان روی زخم می گذارند. مطالعات اخیر تایید می کند که آویشن قادر به مداوای آسیب های پوستی و بهبود آن است. در یک مطالعه جدید عنوان شده است آویشن می تواند به کاهش چین و چروک در پوست کمک کند.
آویشن، هم زیبا و هم دافع حشرات موذی است
آویشن را به عنوان یک گیاه زیبا در فضای خانه و محل کار استفاده می کنند. این گیاه همچنان که به عنوان طعم دهنده برای پخت و پز کاربرد دارد، می تواند به عنوان زینت بخش فضا استفاده شود. علاوه بر این به عنوان یک دافع طبیعی برای پشه ها و سایر حشرات عمل می کند.
آویشن معدن آنتی اکسیدان های قوی است
آویشن یک منبع عالی از آنتی اکسیدان هایی مانند آپی ژنین، لوتئولین ، ساپونین ها و تانن ها است. این ترکیبات آنتی اکسیدانی به خنثی سازی رادیکال های آزاد کمک می کند تا مانع آسیب و استرس اکسیداتیو شوند
مقاوم سازی بدن در برابر انواع ارگانیسم های مضر
آویشن حاوی ترکیبات شیمیایی قوی مانند تیمول و کارواکرول است که بدن را در برابر موجودات مضر مقاوم می سازد . مطالعات نشان داده اند که آویشن سبب ایجاد تعادل قارچی می شود. برخی مطالعات ترکیبات موجود در آویشن و روغن آن را به عنوان بخشی از یک استراتژی جامع برای مقابله با ارگانیسم های مهاجم توصیه کرده است.
آویشن نقش ثابت شده ای در حفظ سلامت دهان دارد
مصرف آویشن و روغن آن می تواند سلامت دهان و حتی دندان ها را به دنبال داشته باشد. روغن آویشن، ارگانیزم های مضری که دهان را هدف قرار می دهند، سرکوب کرده و یکی از برطرف کننده های بوی بد دهان شناخته می شود.
ایمنی و حفاظت از مواد غذایی
در حالی که بسیاری از آشپزهای حرفه ای از آویشن برای طعم دادن غذاها استفاده می کنند، عده کمی می دانند این گیاه پر خاصیت می تواند سپر محافظ غذا در برابر موجودات مضر باشد. چیزی که برخی از تولید کنندگان مواد غذایی به آن کاملا آگاه هستند و از این دانسته برای حفظ و نگهداری و افزایش طول عمر غذا بهره می گیرند.