مسیر سلامت

نوزادی که پس از مرگ پدر و مادرش به دنیا آمد

نوزادی چهار سال پس از آن­که پدر و مادرش در یک تصادف جان خود را از دست دادند، متولد شد.

والدین این نوزاد در سال ۲۰۱۳ طی تصادفی کشته شدند اما پیش­تر چندین نطفه­ ی (رویان) خود را به صورت منجمد نگه داشته بودند تا روزی از طریق لقاح مصنوعی صاحب فرزندی شوند. والدین زن و شوهر کشته شده برای به سرانجام رساندن تلاش نافرجام فرزندان، فرایند پزشکی، حقوقی و مالی تولد نوه­ ی خود را از مرحله­ ی نطفه ­ی منجمد تا تولد نوزاد دنبال کردند تا سرانجام نوه­ ی آن­ها از طریق یک رحم اجاره ­ای به دنیا پای نهاد.

مادر و پدر زوج کشته ‌شده در تصادف، مبارزه­ ی طولانی حقوقی را پشت سر گذراندند تا اجازه ­ی استفاده از رویان‌ها را به دست آورند.

نوازد پسر در ماه دسامبر سال ۲۰۱۷ به دنیا آمد ولی اخیرا روزنامه‌های پکن و لائوس اولین رسانه‌هایی بودند که درباره ­ی آن گزارش کردند.

این روزنامه‌ها نوشته‌اند که به دلیل نبود رویه ­ی قضایی برای این پرونده، والدین زوج کشته ‌شده به دشواری فراوان توانستند مجوز به دنیا آوردن این نوزاد از طریق رحم اجاره‌ای را بگیرند.

رویان‌های این زوج در یک مخزن نیتروژن در دمای منهای ۱۹۶ درجه در بیمارستانی در شهر نانجینگ نگهداشته می‌شد.

بنا به گزارش‌ها پیش از این در چین رویه ­ی قضایی برای این که آیا پدربزرگ و مادربزرگ وارث رویان نوه­ شان می‌شوند یا نه، وجود نداشته است.

پس از گرفتن مجوز از دادگاه، مشکل دیگری پیش آمد. آن­ها تنها در صورتی می‌توانستند رویان‌ها را از بیمارستان نانجینگ منتقل کنند که مدرکی از بیمارستانی دیگر برای نگهداری آن داشته باشند.

به دلیل بلاتکلیفی قانونی درباره انتقال رویان‌ها، پیدا کردن بیمارستانی دیگر که در این قضیه دخیل شود، مشکل بود.

هم­چنین به دلیل این که استفاده از رحم اجاره‌ای در چین غیرقانونی است، یگانه گزینه­ ی عملی، بردن رویان‌ها به کشوری دیگر بود.

بالاخره تصمیم بر آن شد که رویان‌ها به کشور لائوس که رحم‌ اجاره‌ای تجاری در آن قانونی است، منتقل شوند.

از این­که هیچ هواپیمایی حاضر نشد، بطری پر از مایع نیتروژن را که به اندازه یک فلاسک بود منتقل کند، مجبور شدند آن را با ماشین منتقل کنند.

رویان در لائوس به رحم یک مادر جایگزین انتقال داده شد و نوزاد در ماه دسامبر ۲۰۱۷ به دنیا آمد.

شهروندی نوزاد که نامش را تیانتیان گذاشته‌اند، چالش دیگری بود. به همین دلیل مادر جایگزین با ویزای گردشگری به چین سفر کرد تا او را به دنیا بیاورد و مشکلی در شهروندی‌اش پیدا نشود.

از این که نوزاد پدر و مادر نداشت، دو مادربزرگ و دو پدربزرگ، هر چهار نفر مجبور شدند آزمایش دی‌ان‌ای بدهند تا ثابت شود این نوزاد واقعا نوه­ ی آن­هاست و مادر و پدرش هم شهروند چین هستند.

ماه گذشته، خانواده ­ها با برگزاری یک مهمانی کوچک، ۱۰۰ روز اول زندگی تیانتیان را جشن گرفتند.

خانم هو مادر دختر فوت شده گفت: «چشم­های تیانتیان شبیه دختر من است اما او بیشتر به پدرش شباهت دارد».

آن­ها تصمیم نگرفته ­اند که چگونه و چه وقت واقعیت را به تیانتیان بگویند. آن­ها معتقدند تا زمانی که تیانتیان به بزرگسالی نرسد نباید با او طرح موضوع کنند و صلاح می­ دانند به او بگویند: «پدر و مادرش در خارج از کشور هستند آن­ها عنوان کردند قطعا در زمانی مناسب واقعیت را با او در میان خواهند گذاشت».

 

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا