اخبار پزشکی جهاناکسیر سلامتنوآوری های پزشکی

توفیق دانشمندان در جلوگیری از مهاجرت و گسترش سرطان

”به گزارش آفتاب سلامت در پژوهشی تازه، دانشمندان موفق شدند موتور حرکت سلول‌های سرطانی داخل تومور را از کار بیندازند. مهاجرت سلول‌های سرطانی در بدن‌ بیمار از الگوهایی شبیه حرکت در بزرگراه پیروی می  ‌کند.“

اصلی ترین شیوه مقابله با سرطان جلوگیری از مهاجرت سلول‌های سرطانی و حرکت در بدن بیمار است.

دانشمندان هر روز به عرصه تازه ای از مقابله با این بیماری مرموز و خطرناک وارد می شوند.

در آزمونی جدید، متخصصان زیست پزشکی دانشگاه مینه‌ سوتا موفق شده‌اند مانع حرکت و تکثیر سلول‌های سرطانی شوند.

یافته‌های این پژوهش که در ژورنال Nature Communications منتشر شده، می ‌تواند به موفقیتی بیانجامد که میلیون‌ها انسان مبتلا به سرطان به کمک آن دوباره به زندگی عادی بازگردند.

پژوهشگران از سال‌ها پیش می ‌دانستند سلول‌های سرطانی درون تومورها از الگویی مانند “بزرگراه‌ها” پیروی می‌ کنند که  به آنها امکان می‌ دهد درون تومور به سوی مقصد خود در جوار رگ‌های خونی و بافت مجاور آنها حرکت کرده و تکثیر شوند.

بیمارانی که حرکت سلول‌های سرطانی در بدنشان از این الگو تبعیت می‌  کند، شانس کمتری برای غلبه بر سرطان دارند.

دانشمندان اما تا کنون از مقصد سلول‌ها و نحوه حرکت آنها اطلاعات کافی نداشتند.

در تحقیق تازه، پژوهشگران دانشگاه مینه‌ سوتا به  ‌طور دقیق حرکت سلول‌های سرطان پستان را درون تومور مطالعه کردند و مکانیزمی که به عنوان موتور سلول‌های سرطانی عمل می‌کند را از کار انداختند.

پس از آن، سلول‌ها به طور شگفت‌انگیزی شیوه حرکت خود را تغییر دادند و حرکت آنها به شکل تراوش یک توده گلی تغییر پیدا کرد.

پائولو پرونزانو Paolo Provenzano ، یکی از پژوهشگران ارشد این تحقیق، سلول‌های سرطانی را بسیار موذی می‌داند. او به خبرنگار وبسایت Medical Express می‌گوید: «ما انتظار نداشتیم که سلول‌های سرطانی مسیر حرکت خود را تغییر دهند. آنها ما را مجبور کردند تاکتیک خود را تغییر دهیم. به نظر می‌رسد ما در این آزمون جی‌ پی‌ اس سرطان را از کار انداختیم تا بزرگراه را پیدا نکنند. این روش، حرکت سلول‌ها را در مسیری که در پیش داشتند، متوقف کرد. سلول‌ها بی‌ حرکت ماندند و دیگر پیشروی نداشتند.»

حدود ۹۰ درصد مرگ‌های ناشی از سرطان مربوط به گسترش سلول‌های سرطانی در بدن است. متوقف کردن حرکت سلول‌های سرطانی به پزشکان این امکان را خواهد داد تا دارویی مناسب برای درمان بیمار خود شناسایی و تجویز کنند.

ماهنامه آفتاب سلامت آماده است تا مقاله هجده صفحه ای اصلی و کامل این تحقیق بسیارمهم که در مجله معتبر Nature Communications به صورت مصورانتشار یافته را در دسترس پژوهشگران و دانشمندان ایرانی قرار دهد. مسلما ساختار و ساختمان دانش به چنین شکوه و عظمتی نمی رسید مگر با روی هم چیده شدن خشت های پژوهشی دانشمندان تمام جهان که هر یک به پیشبرد جنبه هایی از غوامض مسائل مشغول هستند. کشف حاضر با اهتمام دیگر اندیشمندان می تواند به نتایج کاربردی و درمانی بیانجامد که میلیونها انسان دردمند و مبتلا، شب را با امید به تحقق درمان به صبح می رسانند.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا